neděle 2. října 2016

39. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Tento týden mne zaujala tak akorát moje gigantická rýma. Je ze mě úplný vetřelec, tudíž ze své hlavy žádné moudro nevykřešu...

Květ...




V Mongolsku objevili obří stopy  

Společná mongolsko-japonská expedice zveřejnila obrázek otisku chodidla gigantického tvora. Stopy, které minulý měsíc v poušti Gobi paleontologové našli, patří k největším na světě. Nafocený exemplář je 106 centimetrů dlouhý a 77 cm široký.


Bazén a sady uprostřed pouště: Jak vypadal život ve skalním městě Petra

Známe ho jako impozantní ruiny uprostřed vyprahlé pouště, před několika tisíci lety ale slavné skalní město Petra ležící na jihu Jordánska bylo plné zeleni a dokonce se pyšnilo obrovským plaveckým bazénem. Odkud Nabatejci brali vodu, jak ji dokázali udržet a jak to ve městě vypadalo? Na tyto otázky našli archeologové odpověď.


Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Kvadratura Saturnu s Neptunem. Aspekt obecně symbolizuje rozklad, hroucení jistot. Lidé pod vlivem aspektu nejsou schopni rozeznat realitu od iluzí. Tradičně pak aspekt symbolizuje nebezpečí spjatá s vodním živlem. 
  • Kvadratura Marsu s Jupiterem. Lidem nese nedostatek velkorysosti. Činy nevedou k úspěchu. Lidé neznají míru a jsou lhostejní k následkům svých činů.
  • Od úterý bude působit kvadratura Slunce s Plutem. Jedná se o autodestruktivní aspekt, lidé si před sebe staví neexistující překážky.
  • Od soboty se přidá ještě opozice Slunce s Uranem. Lidé pod jejím vlivem jsou umínění, nervózní, přehnaně impulzivní.
Pro celý rok 2016 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat