neděle 20. listopadu 2016

46. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. To co mne minulý týden zaujalo je v podstatě to, co naleznete na fotografiích níže. Pokud pak budete mít z článků a odkazů dole pocit jisté marnosti, vězte, že to nebyl můj záměr...
Na polní cestě...

Těsně po probuzení...iluminace při kávě a cigárku

V Praze, cestou na nedělní oběd - prostě krasavec...



Česká republika ekonomicky vzkvétá. Hlavně bodlákům se nebývale daří...    

Solidní růst ekonomiky a v letošním roce nejspíš i přebytek státního rozpočtu. To jsme tedy kabrňáci, hotoví mistři světa! To už by v každé české domácnosti měli začít chladit láhve se sektem na přípitek, protože takové kvetoucí zahrady jsme v české kotlině už dlouho neměli. Ale pozor! Z těchto kvetoucích zahrad si však do pomyslné vázy lze dát jen pár kvítek. Zbytek tvoří bodláky, které sice také kvetou, ale většina zahradníků je hází na kompost a ostatní lidé se jich ani nedotknou. A tak nějak to vypadá i s tím naším hospodářstvím...

V Mexiku, uvnitř Kukulkánova chrámu, našli ještě jednu pyramidu

Mexičtí a američtí archeologové došli k nečekanému objevu. Ve slavném Kukulkánově chrámu v Chichén Itzá našli ještě jednu menší pyramidu.

To samé podrobněji ještě >>ZDE>>>


6000 let starý amulet nalezený v Pákistánu byl vyrobený technologií dodnes využívanou NASA

Vědci objevili důkaz, že 6000 let starý amulet byl vyrobený technologií "ztraceného vosku". Je to zajímavý důkaz použití vyspělé metalurgické technologie v dávné historii.

Fyzici objevili druhý stav kapalné vody

Voda  - vitální, život udržující tekutina je všude. Kryje většinu povrchu naší domovské planety, tvoří asi 60 procent lidského těla, je ještě i ve vzduchu, který dýcháme. Ale zatím nikdo zcela nechápe tuto základní sloučeninu.
V nové studii podrobně popsané v časopise International Journal of Nanotechnology ,  fyzici oznámili, že kapalná voda má celou řadu nových vlastností, když její teplota narazí na teploty v rozmezí mezi 40 °C a 60 °C. V tomto rozmezí voda přejde do "crossover" fáze, v podstatě druhého kapalného stavu a má odlišné vlastnosti.
Zkoumali charakteristiky vody, jako je tepelná vodivost, index lomu, vodivost, povrchové napětí, a dielektrická konstanta v závislosti na změně teploty vody. Zjistili, že každý ze znaků se posunuje do tohoto druhého stavu při jiné teplotě v rozmezí od 40 až 60 °C . Například, povrchové napětí vody bylo odlišné při teplotách pod 57 °C, než tomu bylo při teplotách nad touto teplotou.

Jinými slovy čím více si myslíme, že víme o světě kolem nás, tím více zjišťujeme jak málo víme skutečně...


Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Kvadratura Jupiteru s Plutem. Kvadratura symbolizuje poškození funkčního systému, rozsáhlý podvod, skandály, může uvozovat i větší tragedii.
  • V pondělí začne působit opozice Jupiteru s Uranem. Ta v lidech vyvolává přehnanou impulzivitu. Může zavinit náhlé ztráty a prohry, náhlé zvraty. Narušuje přátelské vztahy.
  • Jupiter ve Vahách bude od pondělí poškozen a bude způsobovat chybný úsudek.
  • Od úterý působí kvadratura Venuše s Jupiterem. Přináší nesoulad mezi láskou a legitimitou a podporuje tak nevěru. Tendence k neuváženému uzavírání manželství. Obecně pak vnáší chaos do do osobního života na rovině citové i materiální.
  • V neděli začíná působit kvadratura Slunce s Neptunem. Působí konflikt mezi vůlí a ideály. Dvojaké chování sklony podvádět. Lidé jsou hyperemotivní a snadno ovlivnitelní, honí se za přeludy.
  • Od neděle bude působit i kvadratura Venuše s Uranem. Nese s sebou náhlé rozchody, náhlé změny v citech. Citové napětí. Na druhou stranu aspekt přeje módě, fotografování a filmu.
  • Od neděle bude Venuše v Kozorohu poškozená. Nepřeje uzavírání smluv všeho druhu a citovému životu.
Pro celý rok 2016 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat