neděle 4. prosince 2016

48. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Co mne minulý týden zaujalo? No, samozřejmě možnost udat svého neoblíbeného živnostníka. Ministerstvo financí zavedlo anonymní formulář, kde můžete plnit svou vlasteneckou povinnost. Během dvou dnů naběhlo 130 anonymních udání. Jaká krása...
Nechápu logiku věci. Pokud mne vadí, že jsem za svou Colu nedostal účtenku, tak o ni požádám, neb nejsem debil, že? A pokud ne... No, pak jsem debil a s chutí si tedy zhojím komplexy bonzováním... Aha, tak už chápu mentalitu tvůrců bonzáckého formuláře...

Radši debily neřešit, že? Jinak v sobotu byl takhle krásný západ sluníčka.

Gábina a Beba

Gábina a Beba



Foto: Google Maps

Vzhledem  k tomu, že se již asi tři týdny na internetu přetřásá téma "pyramid v Antarktidě" tak neodolám a vložím sem jeden z odkazů...

Zajímavé vysvětlení podali geologové z Ameriky k pyramidě v Antarktidě






Nicméně celé téma je zajímavé i z pohledu záhady mapy Piriho Reise. 
V šedesátých letech vzrušil celý svět nález mapy tureckého admirála Piriho Reise (1513). Na této mapě byla zobrazena část Jižní Ameriky a pobřeží západní Antarktidy spojené mezi sebou šíjí. Na mapě nebyl ledový příkrov Antarktidy - byla zde zobrazena pevnina. Mapu nalezl turecký archeolog Chilil Edem v roce 1929 v knihovně Topkani v Konstantinopoli.
Více pak o tomto zajímavém tématu nalezne zde:

Pyramidy - Mars - Sirius 13: Záhada mapy Piriho Reise




Zajímavé video zachycují 9000 let staré nálezy pod hladinou u Švédského pobřeží:

Atlantida doby Kamenné



Alkohol a mrtvice?  

I od věhlasných kardiologů poslední dobou slýcháme, že střídmé pití má blahodárné účinky. Za takové se považuje Jeden drink u žen a dva drinky u mužů denně. Jako na truc nám, zrovna před adventními trhy a blížícím se silvestrem, nové výzkumy tuto představu začínají poněkud hatit – signalizují vyšší riziko mozkové příhody.



OPRAVDU NÁS ČEKÁ NOVÁ MALÁ DOBA LEDOVÁ?

Astronomové z americké NSO (National Solar Observatory) zveřejnili minulý týden zprávu, podle které lze v příštích letech očekávat (možná i dlouhodobý) pokles sluneční aktivity. Tento pokles by mohl být dokonce podobný těm, které byly zaregistrovány již v minulosti pomocí rekonstrukcí sluneční aktivity z proxy dat, tedy tzv. Maunderovu minimu sluneční aktivity (1645-1715), Spoererovu minimu (1450-1540) nebo Daltonovu minimu (1790-1820).



Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Kvadratura Jupiteru s Plutem. Kvadratura symbolizuje poškození funkčního systému, rozsáhlý podvod, skandály, může uvozovat i větší tragedii.
  • Opozice Jupiteru s Uranem. Ta v lidech vyvolává přehnanou impulzivitu. Může zavinit náhlé ztráty a prohry. Narušuje přátelské vztahy.
  • Jupiter ve Vahách bude poškozen a bude způsobovat chybný úsudek.
Pro celý rok 2016 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat