neděle 18. prosince 2016

50. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Je týdnem zimního slunovratu, tudíž i týdnem vánočním. Zimní slunovrat je okamžik, kdy Slunce vstoupí do znamení Kozoroha. Tento rok to vychází na 21.prosinec - 11:45 hodin.
Přeji vám proto klidně prožitý týden a samozřejmě krásné vánoční svátky.
A co mne zaujalo minulý týden? Určitě sobotní divadelní představení "Mesiáš". Vřele vám komedii doporučuji. David Prachař a Igor Chmela vás budou rozesmávat jako Marie, Josef, Herodes, mudrcové, arabský hospodský (obzvlášť krásný moment), ovčáci i ovce, římští legionáři a konec konců si zahrajete i vy :-)
Zaujal mne i článek pod prvním odkazem. Berte ho jako námět pro takové malé vánoční zamyšlení...



Hezké Vánoce přeji...




SMRT NEEXISTUJE! ŽIJEME NEKONEČNOU SÉRII VĚČNÝCH TEĎ

Robert Lanza, vědec z lékařské fakulty na severokarolínské univerzitě, se v čerstvém vydání Aeonu rozhodl pro nelehký úkol: vysvětlit čtenářům, že poté, co zemřou, stane se něco úplně jiného, než si dosud mysleli.





Když se zřítilo nebe  

…aneb Ještě jednou k fyzikálním účinkům K-Pg impaktu
Asi před 50 000 lety dopadl na území Arizony v USA zhruba 50 metrů veliký železoniklový meteorit, který vytvořil 1,2 kilometru široký a 200 metrů hluboký kráter Barringer.






Velká pyramida je osmistěn

V roce 1940 britský letec prováděl fotografování Káhiry a přilehlé Gizké plošiny. Podařilo se mu pořídit fotografii Velké pyramidy, ze které bylo patrné, že pyramida má 8 stěn. Tedy, každá stěna je ve své ose rozdělena na půl.





Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Opozice Jupiteru s Uranem. Ta v lidech vyvolává přehnanou impulzivitu. Může zavinit náhlé ztráty a prohry. Narušuje přátelské vztahy.
Pro celý rok 2016 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat