neděle 15. ledna 2017

2. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu.  Minulý týden mne jednoznačně nejvíc zaujaly novinky z Jižní Ameriky, které najdete pod prvními dvěma odkazy... Uvidíme, jak oba dva příběhy budou pokračovat. Zkrátka a dobře: "The Truth is Out There." :-)







Nález bizarní tříprsté mumifikované ruky v tunelu v peruánské poušti

Bizarně vyhlížející tříprstá ruka, s 20 centimetrů dlouhými prsty, byla údajně předána v Peru výzkumníkovi Brianu Foersterovi, který provozuje Hidden Inca Tours , společně s malou mumifikovanou podlouhlou lebkou a malým mumifikovaným tělem. Místní člověk, kterému předměty patří, řekl Foersterovi, že je nalezl v tunelu, v lednu 2016, v jižní poušti Peru. Tunel byl uzavřen velkými kamennými dveřmi a uvnitř byly dva sarkofágy, které obsahují části těla, zahrnuté v jílu.

Brien Foerster předal ruku a lebku lékařům v Peruánském Cuscu, kteří si nepřejí být jmenováni. Ruka byla zrentgenována a bylo zjištěno 6 kostí v každém prstu, normální lidská ruka má 3 kosti. Vyšetření odhalilo, že se mumifikovaná ruka skládá z kostí a kůže, což naznačuje, že není vyrobena podvodným způsobem (není-li, ovšem nějakým způsobem použito skutečných kostí, masa a kůže).

Foerster řekl, že tým nyní plánuje provést v průběhu tohoto roku datování pomocí radioaktivní uhlíku a DNA testování ve Spojených státech.
Více informací a video: http://www.ancient-origins.net/news-mysterious-phenomena/bizarre-3-fingered-mummified-hand-found-tunnel-peruvian-desert-007340


Mumifikovaná hlava novorozence s extrémně protáhlou lebkou nalezená v Peru

Mumifikovaná protáhlá hlava novorozence patřící do dávné kultury Paracas, byla nalezena v Peru. Nález naznačuje, jako důvod protažení lebky, genetické příčiny, protože proces umělé lebeční deformace trvá nejméně 6 měsíců, aby bylo dosaženo požadovaného efektu. Stejně jako u dalších Paracaských lebek jsou na hlavičce zachovány hnědé vlasy, což je v rozporu s typickou černou barvu domorodých obyvatel. Páteř dítěte je posunuta dál k zadní straně lebky, což podle Foerstera "může být v souvislosti s evoluční adaptací směřující k vyrovnání délky lebky".
Podle Briena Foerstera z Hidden Inca Tours, dítě zemřelo přibližně před 2000 až 2800 lety, ve stáří od 0 do 3 měsíců.


Přeceňovaný mozek. Předávat si zkušenosti umí organismy i bez něj

Učení a předávání zkušeností obvykle považujeme za bytostně lidský znak, i když do jisté míry ovládají tyto vymoženosti rozvinuté nervové soustavy také někteří další živočichové. Jednodušší živočišné formy, rostliny a ostatní mnohobuněčné organismy je potom využívají alespoň v náznaku – u rostlin se například nedávno podařilo prokázat přítomnost podmíněných reflexů. Že by se ale dokázali učit, a své zkušenosti předávat, také prvoci?




Astronomové předpovídají explozi, která pozmění noční oblohu v roce 2022

Profesor Larry Molnar (Calvin College) a jeho studenti Karen Kinemuchi (Apache Point Observatory) a  Henry Kobulnicky (University of Wyoming) předpovídají hvězdný výbuch, který bude viditelný pouhým okem.


Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Opozice Jupiteru s Uranem. Ta v lidech vyvolává přehnanou impulzivitu. Může zavinit náhlé ztráty a prohry. Narušuje přátelské vztahy.
  • Kvadratura Marsu se Saturnem je velmi problematický aspekt. Do lidského chování přináší krutost, chlad a násilí. Lidé se snaží měnit zavedený systém. Pozor na zlomeniny končetin. Aspekt zároveň nabádá, abychom se vyhýbali horským sportům. Přeneseno na obecnou rovinu pak přináší i chladné počasí.
Pro celý rok 2017 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat