neděle 29. ledna 2017

4. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Minulý týden mne nezaujalo vlastně vůbec nic. Všechno je tak nějak zamrzlé. V rámci zamrzlosti jsme celý minulý týden sledovali švédsko-dánský seriál Most. Možná, abychom si zlepšili náladu konstatováním, že jsou země kde je ještě větší zima. Nicméně seriál je úžasný, seversky depresívní a mysteriózní. No a "Saga Norén, Länskrim Malmö"? Do té se musí zamilovat každý...



Bestie zamyšlená na místě kde se v létě koupeme...



Toronto Star: Pozdě do práce? Nešel budík? Ruští hackeři!

„Brzy bude všechno svedeno na ruské hackery" vzhledem k rozsahu paranoie, která zachvátila Západ, ironicky poznamenává novinář Vinay Menon v hodně sarkastickém materiálu pro Toronto Star.


Co napsat k odkazu níže? Tak za prvé. Naprosto nechápu, co se zdá autorovi na níže uvedených skutečnostech tak parádní. Za druhé přemýšlím, kam až lidský morální a etický sestup bude pokračovat. Nechápu kde se v lidech bere ta jistota, že se můžou ke zvířatům chovat tímto způsobem... Je to zrůdnost. A to že mají tyto pokusy jako omluvu eventuální zachraňování lidských životů? Další zrůdnost...

Vítejte v hybridní ZOO: Vědci vytvořili první chiméry mezi lidmi a prasaty  

Nebudeme chodit kolem horké kaše. Nebudeme mudrovat o Frankensteinovi a nebudeme ani přivolávat konec světa. Jsou tu chiméry mezi lidmi a prasaty, i další chiméry – a je to paráda. Vývojový biolog Juan Carlos Izpisua Belmonte ze Salkova institutu biologických věd v kalifornské La Jolle a jeho početný mezinárodní tým v těchto dnech publikovali první recenzovanou vědeckou studii o vytvoření hybridních zárodků z člověka a prasete. Tyto chiméry nebudou děsit spořádané občany, ale časem jim zachrání život, když nebudou mít k dispozici vhodné orgány k transplantacím.




Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Opozice Jupiteru s Uranem. Ta v lidech vyvolává přehnanou impulzivitu. Může zavinit náhlé ztráty a prohry. Narušuje přátelské vztahy.
  • Do čtvrtka působí kvadratura Merkuru s Uranem. Narušuje porozumění a vztahy v rodině a díky tomu vyvolává konflikty. Aspekt přináší nebezpečí při cestování. Obecně pak způsobuje nervovou labilitu. 
  • Do úterý bude působit kvadratura Venuše se Saturnem. Nepřeje novým milostným vztahům. Obecně pak lidé cítí vztahy jako okovy. Pozor na prochladnutí, mohou přijít problémy s ledvinami.
Pro celý rok 2017 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat