neděle 1. ledna 2017

51. a 52. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu a v novém roce. Přeji vám do roku 2017 splnění všech vašich snů a přání. Zkrátka a dobře, buďte šťastni...

Neodpustím si jeden citátek:
Zdrojem našeho skutečného štěstí je cosi nehmotného a nezachytitelného a závisí pouze na nás. Pokud mysl může dosáhnout stavu, ve kterém je osvobozena od vlastních idejí, představ a přání, může dosáhnout pravého štěstí. Nestačí ale jen dosáhnout klidu mysli. Musíme proniknout ještě hlouběji do Skutečna a dosáhnout radosti srdce. V tichém středu své bytosti nalezneme jen štěstí. Ale na povrchu své bytosti štěstí nikdy nenalezneme, protože zde je mysl neustále v pohybu, neklidná a rozptýlená.
P. Brunton




...a kdy už přijde Ježíšek?...







Železná řeka pod povrchem Země zrychluje. Vědci nevědí proč

Na svrchní vrstvě zemského jádra protéká 420 kilometrů široká „řeka“ roztaveného železa. Rychlost jejího proudu se za posledních patnáct let ztrojnásobila a nikdo neví proč.
Vědci v roce 2000 díky satelitnímu měření magnetického pole Země odhalili, že při severním pólu mezi Kanadou a Sibiří protéká zhruba tři tisíce kilometrů pod povrchem Země železná řeka. Od doby svého odhalení však trojnásobně zrychlila až na nynějších 45 kilometrů za rok.


Pod Flegrejskými poli u Neapole se dějí věci. Čeká nás devastující erupce?  

Legendární vulkanická oblast poblíž Vesuvu se podle odborníků blíží ke kritickému bodu, za kterým by mohl následovat zničující sopečný výbuch.
Flegrejská pole, čili slavné území Campi Flegrei, jsou vlastně vulkanická kaldera o průměru 13 kilometrů, která leží západně od italské Neapole, asi 35 kilometrů od Vesuvu, který je zase na východ od Neapole. Kaldera vznikla ve dvou divokých erupcích, které se odehrály asi před 39 tisíci let a 12 tisíci let. Celá oblast je neustále geologicky aktivní, a často se mění v důsledku vulkanických pochodů. Na povrchu je v dnešní době patrná aktivita v podobě výronů plynů z fumarol kráteru Solfatara.


ROBOT ZACHYTIL BAREVNÝ SVĚT POD ANTARKTICKÝM LEDEM

Pro naději a pestrost je možné zajet i do docela nečekaných krajin: třeba Antarktidu. Jak vidíte na videu, pod jeden a půl metru tlustým ledem se skrývá bující a různobarevný svět mořských hvězdic, houbovců a nohatek.


Bašta: Centrum podpory terorismu a hybridních hrozeb?



Tento paradoxní název nové instituce mě napadl, když jsem si přečetl příspěvky, které o problematice, jíž se nově vzniklá instituce na Ministerstvu vnitra bude zabývat, napsali Ingrid Romancovová a Jakub Janda jako zástupci mladšího pokolení bijců ruských špionů.







Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Opozice Jupiteru s Uranem. Ta v lidech vyvolává přehnanou impulzivitu. Může zavinit náhlé ztráty a prohry. Narušuje přátelské vztahy.
  • Od soboty působí kvadratura Slunce s Uranem. Aspekt lidem přináší chybný úsudek, umíněnost, impulzivitu. Zvyšuje nebezpečí nehod, násilí. Pozor by si měli dávat kardiaci, může dojít ke zhoršení jejich potíží.
  • V neděli začne působit kvadratura Slunce s Jupiterem. Aspekt způsobuje problémy tím, že lidé neznají míru v žádné oblasti života. Přináší utrácení, přejídání, dluhy, samolibost. Lidé mrhají penězi i příležitostmi.
  • Od neděle bude Slunce v Kozorohu poškozeno. Lidi bude svádět k egoismu, kariérismu, k podvádění, i k paranoidní podezřívavosti.
Pro celý rok 2017 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat