neděle 12. února 2017

6. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Nemohu si nějak v tuhle chvíli vybavit žádný "nej" dojem z minulého týdne. Nicméně mě dnes pobavily titulky z eurozpravy.cz - rubrika "Věda a technika".

  • Vědci varují: Záhuba je blíž, než jsme si mysleli. Dostane se do kolizní dráhy s Měsícem a dojde ke srážce
  • Expert představuje šest děsivých scénářů konce lidstva na Zemi
  • Vědci provedli experiment a varují: Nesprávná příprava rýže vám může způsobit vážné problémy
  • Světu hrozí globální katastrofa. Přední světoví vědci zveřejnili alarmující zprávu
Mají zajímavé představy o vědě a technice, takové uklidňující, že? Copak na to pan Chovanec?



... ze sobotního semináře... 


V Amazonii objevili stovky velkých, dávných a záhadných geoglyfů  

Dávní obyvatelé Amazonie si dali práci se stovkami velkých kružnic, čtverců a linií, na tisícovkách kilometrů čtverečních. Ale proč?

Dnes už není pochyb o tom, že Amazonie není žádným panenským pralesem. Rozloha zdejších pralesů se dramaticky zmenšovala během dob ledových, a pak se zase během teplých a vlhkých dob meziledových zvětšovala. Potom do jižní Ameriky přišli lidé a podle všeho začali Amazonii ovlivňovat od samotného počátku.


„Vodopád“ z lávy vypadá jako filmový trik, ale nakrátko byl skutečností

Láva proudící z havajské sopky Kilauea vytvořila na několik dní velkolepý pohled. Rozžhavená masa se valila do moře z vysokého útesu.


Karel Jaromír Erben – první český mistr hororu?

Zapátrejte trochu v paměti a vzpomeňte si na hodiny literatury, konkrétně na Erbenovu sbírku Kytice. Právě v ní se nachází úchvatná strašidelná balada Svatební košile. Je mimo jiné důkazem, že horor není až hollywoodským výmyslem 20. století a že Karel Jaromír Erben by se klidně mohl stát mistrem tohoto žánru.


Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Opozice Jupiteru s Uranem. Ta v lidech vyvolává přehnanou impulzivitu. Může zavinit náhlé ztráty a prohry. Narušuje přátelské vztahy.
  • V sobotu začne působit kvadratura Marsu s Plutem. V lidech vyvolává tendenci vyžít síly a násilného chování pro dosažení cílů.
Pro celý rok 2017 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat