neděle 9. dubna 2017

14. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Minulý týden mne považuji za nejsilnější zprávu článek o chobotnicích a jejich schopnosti editovat sekvence své RNA. Skutečně pozoruhodné... Tak nějak mne to nutí srovnávat s lidskými schopnostmi. No raději asi nedomýšlet, že?

A jaro je krásné....


Bestie mokrá, špinavá a šťastná...




Chobotnice a olihně mohou upravovat a směrovat své mozkové geny

Chobotnice a olihně potvrdili svou pověst  pozemských „vetřelců“ díky zjištění, že mohou upravovat své vlastní genetické instrukce.
Někteří vědci věří, že vytvořili systém speciálního druhu evoluce založeného na editování RNA a nikoliv na DNA mutacích, což může být příčinou komplexního chování a vysoké inteligence hlavonožců.
RNA, je blízký příbuzný DNA, a funguje jako přenos softwarových instrukcí z genů do do buněk, vytvářejících podle těchto instrukcí proteiny. Vědci zjistili, že více než 60 procent RNA transkriptů v mozku olihní jsou rekódované editací. U ostatních zvířat, od octomilek po člověka, takové rekódováné případy tvoří jen zlomky procenta.



Himalájské ledovce obdržely statut "živé bytosti"

Indický soud uznal himálajským ledovce, jezera a lesy za „právnické osoby“, ve snaze zabránit ničení životního prostředí a to několik týdnů poté, co udělil podobný status dvěma nejposvátnějším řekám v zemi.
V rozhodnutí, které má za cíl rozšířit ochranu životního prostředí v hornaté oblasti, soud udělil právní postavení ledovcům Gangotri a Yamunotri napájejícím indické uctívané řeky Gangu a Jamunu, které získaly status živých bytostí březnovým soudním rozhodnutím.
„Práva těchto subjektů jsou rovnocenná právům člověka a jakákoliv zranění nebo škody způsobené těmto subjektům se považují za rovnocenné zranění nebo škodě způsobené člověku,“ uvedl ve svém pátečním rozhodnutí Nejvyšší soud himálajského státu Uttarakhand.

Obrovská podzemní pyramida na Aljašce - skutečnost nebo hoax?

Podle bývalého amerického vojáka Douglase Mutschler se má na Aljašce nacházet obrovská podzemní pyramida. O její existenci se v krátké zprávě zmínila i místní televize, ale už na druhý den o této reportáži nikdo nic nevěděl. Přes množství diváků, kteří zprávu zachytili, o pyramidě se už nikde nemluví, a nastalo úplné mediální ticho. Pokouší se americká vláda před světem utajit fantastický objev na Aljašce?
Nějak mi to nedá abych se o případu nezmínil. Zvlášť pro to, že na stránkách Lindy Howe celá kauza dále pokračuje. Nové informace najdete na jejích stránkách https://www.earthfiles.com. No a shrnutí toho, co je jakž-takž známé a to v češtině, najdete >>ZDE>>.

Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Kvadratura Jupiteru s Plutem. Mezi lidi vnáší podvody, chybný úsudek, poškození stávajícího systému a struktur společnosti, skandály.
  • Do čtvrtka působí opozice Slunce s Jupiterem. Pod vlivem aspektu lidé neznají míru. Mají tendence se přejídat, zbytečně utrácej a jsou samolibí. Aspekt svádí k mrhání příležitostmi a penězi. Slunce ve Skopci bude poškozeno a tím se výše uvedené ještě bude násobit.
  • Kvadratura Venuše se Saturnem způsobuje, že lidé pociťují věrnost jako okovy. Pozor na prochladnutí, aspekt způsobuje i ledvinové poruchy.
  • Do středy bude působit kvadratura Slunce s Plutem. V lidech způsobuje sebedestruktivmí sklony, lidé si pod vlivem aspektu před sebe staví neviditelné a neexistující překážky a problémy.
Pro celý rok 2017 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat