pondělí 17. dubna 2017

15. Hadův týden

Vítám vás v novém týdnu. Minulý týden mne nejvíc pobavila kauza "Modrá velryba". Samozřejmě, celá tzv. "sebevražedná hra" je hoax. Nicméně pozoruhodné je, že šíření hoaxu ještě pomohla policie. Policie, která má útvar na sledování klamných, nebezpečných a poplašných zpráv, sama varovala před vymyšlenou hrou a pomáhala šířit tuto poplašnou a klamavou zprávu. Copak na to pan Chovanec? Jak to, že tento kybernetický oddíl nepozatýkal hoaxovou část policie? :-) No radši vůbec nebudu domýšlet celý tenhle cirkus do konce a spekulovat o kompetenci policie orientovat se ve světě internetu.
Nicméně mne fascinuje s jakou láskou a chutí se na údajné sebevraždy a sebepoškozování dětí vrhla média a s jakou lačností popisovaly novináři všechny detaily (vymyšlené samozřejmě). Trochu na pozvracení...

Dnešní příspěvek je dík velikonocům poněkud redukovaný, za což se omlouvám. Ale neodpustím si v rámci tohoto křesťanského svátku jeden krátký citát:

Bůh na kříži - nerozumějí lidé stále ještě strašlivé záludnosti tohoto symbolu? - Všechno co trpí, všechno co visí na kříži, je božské... My všichni visíme na kříži, protože my jsme božští... My jediní jsme božští... Křesťanství zvítězilo, vznešenější smýšlení na něm ztroskotalo, křesťanství se tak stalo dosud největším neštěstím lidstva. Křesťanství potírá také veškerou zdařilost ducha - hodí se mu jen chorý rozum, jako rozum křesťanský, straní všemu idiotickému, vynáší klatbu na ducha, na pýchu zdravého ducha. Protože choroba patří k podstatě křesťanství, musí být i typicky křesťanský stav - víra, formou choroby, církev musí odmítnout všechny přímé, poctivé, vědecké cesty k poznání jako cesty zakázané. Už pochybnost je hřích...
Friedrich Wilhelm Nietzsche, Antikrist


Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Do soboty působí kvadratura Jupiteru s Plutem. Mezi lidi vnáší podvody, chybný úsudek, poškození stávajícího systému a struktur společnosti, skandály.
  • Kvadratura Venuše se Saturnem způsobuje, že lidé pociťují věrnost jako okovy. Pozor na prochladnutí, aspekt způsobuje i ledvinové poruchy.
Pro celý rok 2017 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat