neděle 24. září 2017

38. Hadův týden

Modrý potok

Vítám vás v novém týdnu. V podstatě mne minulý týden zaujaly dvě věci. První zjištění je potvrzení skutečnosti, že krást se nemá. Důkazem je hned první odkaz. Tenhle odkaz taky dokazuje v jak zrychlené a informačně prázdné (často je současnost označovaná jako postinformační společnost) době žijeme. Jde z toho krapet hrůza.
Druhou zajímavou skutečností je poslední odkaz. Zjistíte v něm, že věda a mystika od sebe nejsou tak daleko, jak by jste čekali. 



Mistr Yoda u podpisu Charty OSN? Fotografie v učebnici vzbudila poprask

Když tento týden studenti v Saúdské Arábii otevřeli svou učebnici společenských věd, nestačili se divit. V kapitole o Organizaci spojených národů byla fotografie, na níž seděla vedle krále Faisala známá postava z filmu Star Wars – Mistr Yoda.








Plavili se před 5000 lety staří Egypťané do Ameriky?

Koka a tabák nalezené ve starobylých egyptských mumiích: Je to konečný důkaz o transoceánských cestách před 5000 lety?
Při analýze několika starověkých egyptských mumií objevili badatelé přítomnost vysokých hladin kokainu, nikotinu a tetrahydrokanabinolu v tělech, které byly zachovány po tisíce let...





DNA ukázala, že vikingský „válečník“ byl ve skutečnosti žena

Ve slavném vikingském hrobě neležel muž, ale žena, tvrdí závěry provokativní studie. Podle některých je čas přehodnotit představy o roli žen ve vikingské společnosti, podle jiných jde o výsledek amatérismu.


Duše neumírá, ale odchází do vesmíru

Dva přední světoví vědci se domnívají, že našli odpověď na otázku, která trápí lidstvo už od počátků. Přišli totiž s teorií, která prý dokazuje, že lidská duše je nesmrtelná a po naší smrti odchází do vesmíru. Informace o ní publikují na své webové stránce.






Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Jupiter v opozici s Uranem. Aspekt vyvolává přehnanou impulzivitu a problémy s tepnami. V globálním měřítku zvyšuje možnost nehod a katastrof.
  • Opozice Marsu s Neptunem. Aspekt přináší hyperemotivitu, sklon k únikům a iluzím. 
  • Opozice Venuše s Neptunem. Lidé mají tendence utíkat před realitou v lásce a utíkají před ní. Aspekt je na citové úrovni poněkud zhoubný. Vyvolává zradu, podvody, nevěry.
Pro celý rok 2017 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat