neděle 11. února 2018

6. Hadův týden

Originální tibetská maska

Vítám vás v novém týdnu. Na článcích v dnešní aktualizaci je zajímavé to, jak se mění vzorce, zvyky a návyky lidí v průběhu času, jak si lidé vymýšlí nové hry, které pojmenovávají poznání, morálka a tak různě. V průběhu času ovšem neznamenají vůbec nic...
Citátek je rozhodně v čase stabilnější ☺.

Se silou duchovního pohledu a náhledu roste dálka a jakoby
prostor kolem člověka : jeho svět se prohlubuje, na dohled jsou
stále nové hvězdy, stále nové záhady a obrazy. Možná bylo vše,
čím oko ducha cvičilo ostří a hloubku svého pohledu, právě jen
podnětem k jeho cvičení, věcí hry, něčím pro děti a dětinské
hlavy. Možná že se nám jednou budou ty nejslavnostnější pojmy,
o něž se nejvíce bojovalo a pro něž se nejvíce trpělo, pojmy "bůh"
a "hřích", jevit stejně málo důležité jako starému muži dětská
hračka a dětská bolístka...
Friedrich Wilhelm Nietzsche


Britští lékaři doporučují kuřákům přechod k méně škodlivým alternativám, elektronické cigarety by povolili i v nemocnicích

Podle zprávy PHE vapování elektronickych cigaret vystavuje uživatele jen zlomku zdravotních rizik ve srovnání s kouřením klasické cigarety a jejich užívání by prý mělo být u kuřáků podporováno. Expertní materiál, jak napsal i Zdravotnický deník, rovněž poukazuje na mýtus, že nikotin je tím, co způsobuje většinu škod na zdraví kuřáka. Méně jak 10 procent dospělých si uvědomuje, že tomu tak není.




Je příliš sexistický a homofobní. Mileniálové odsoudili seriál Přátelé

Kultovní seriál Přátelé si na konci minulého roku odbyl svou premiéru na serveru společnosti Netflix. Dostal se tak do povědomí nové dospívající generace, označované jako mileniálové. Někteří z nich si stěžují na obsah jednotlivých epizod, který je podle nich sexistický, homofobní a transfobní. S informací přišel britský deník Independent.





Sládek náchodského pivovaru daroval dětem 40 litrů piva ku občerstvení  

Psal se rok 1899, když východočeský Červený Kostelec pořádal krajinskou výstavu. Byla to měsíc trvající výstava, která v několika pavilonech ukazovala všechno možné od strojní techniky po umění. Zúčastnily se jí také děti z nedaleké Dolní Radechové, nedaleké obce. Děti při té příležitosti dostaly ze sousedního Náchoda z dnešního pohledu poněkud překvapivý dar.





V Indii někdo před 400 tisíci lety vyráběl lidské nástroje. Ale kdo?

Nálezy ze střední Indie ukazují, že zde někdo vyráběl kamenné nástroje typické pro moderního člověka. Ale ti na místo měli přijít možná až o několik set tisíc let později.











Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Kvadratura Marsu s Neptunem působí celý týden. V lidech vyvolává chtivost, zaměřují se pouze na materiální oblast a díky tomu marní příležitostmi a možnostmi. Obecně pak způsobuje selhávání zavedených systémů.
  • Do středy působí kvadratura Slunce s Jupiterem. Lidé neznají míru, zbytečně utrácí, aspekt je svádí k přejídání, samolibosti, mrhání příležitostmi a penězi.
Pro celý rok 2018 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat