neděle 8. října 2017

40. Hadův týden


Vítám vás v novém týdnu. Venku vypukl přímo vzorový podzim. Co mne zaujalo minulý týden? Inu následující zpráva. Pojednává sice o osudu mladé ženy z Japonska, ale vzhledem k tomu co se u nás v různých firmách děje, je hrubě poučný...
Japonská novinářka zemřela ve 31 letech z přepracování. Za měsíc měla 159 hodin přesčasů.




Podzimní Beba 😊



Nové vykopávky potvrzují španělskou jeskyni El Pendo jako místo trvalého neandrtálského osídlení

Pouhých devět dní výkopů v jeskyni El Pendo během září stačilo k potvrzení jedné z hlavních hypotéz vědců před vstupem do jeskyně v Escobedu v loňském roce, kdy tým představil svůj ambiciózní vědecký projekt prozkoumání hlubin jeskyně. V této "encyklopedii" evoluce člověka, která je asi 25 metrů vysoká a více než 80 metrů hluboká je komora s plošinou, která v minulosti tvořila obytnou plochu kolem 600 metrů čtverečních. V ní vědci našli klíčovou vrstvu, která odráží skok, který vedl k přechodu od neandrtálských druhů k nejmodernějším Homo sapiens. Teď, v druhé sezóně, terénní práce prokázala, že dutina byla pro neandrtálce trvalým sídlem po tisíce let. Objev umožní vědcům, aby zkoumali lidský vývoj zhruba 80 000 let.



Na YouTube vyšlo již sedmé pokračování seriálu Egypt plný záhad

Jedná se o alternativní dokument zabývající se Egyptem a s českými titulky...






Úplněk má vliv na lidské tělo, tvrdí vědci. Jednu věc ale dodnes neví

Patříte mezi ty, kterým se hůře usíná ve chvíli, kdy je Měsíc v úplňku? Této záhadě se vědci věnují poměrně dlouhou dobu a snaží se rozluštit, jaký má vliv na naši psychiku. Uspokojivou odpověď ale dodnes nikdo nepřinesl, a možná si na ni ještě počkáme. Nikdo zatím totiž neví, co přesně se při vlivu úplňku děje.








Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Jupiter v opozici s Uranem. Aspekt vyvolává přehnanou impulzivitu a problémy s tepnami. V globálním měřítku zvyšuje možnost nehod a katastrof.
  • Do pátku bude působit kvadratura Slunce s Plutem. Pod vlivem aspektu lidé před sebe staví neviditelné překážky. Jedná se o sebedestruktivní aspekt.
  • Do úterý působí kvadratura Venuše se Saturnem. Aspekt ztěžuje hledání milostného ideálu. Lidé pociťují věrnost jako okovy. Pozor na prochladnutí aspekt podporuje ledvinové poruchy.
  • Kvadratura Marsu se Saturnem. Lidé se snaží násilím měnit zaběhlé děje. Aspekt způsobuje citový chlad a násilí. Pozor na zlomeniny. Doporučuje se vyhýbat se horským tůrám.
  • Od pátku bude působit opozice Slunce s Uranem. Aspekt způsobuje umíněnost a špatný úsudek. Lidé jsou také přehnaně impulsivní. Aspekt může komplikovat nervové  a srdeční onemocnění.
Pro celý rok 2017 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat