neděle 7. ledna 2018

1. Hadův týden

Originální tibetská maska


Vítám vás v novém týdnu. Zaujal mne následující citát. Myslím, že se pro vstup do nového roku docela hodí....
Nejlepší způsob, jak si představit, co nás čeká, je vzpomenout si na to, co se stalo v minulosti. George Halifax (1633-1695)

Rád bych vás také upozornil na zajímavou akci na zajímavém místě....

 Kurz „Meditace pro začátečníky: shuniya – prostor za myšlenkami “ v Himalájském centru v Praze

V únoru začíná nový kurz meditací pro začátečníky. Zaměříme se na práci s naší myslí, vstoupíme do prostoru za myšlenkami, kterému se říká v sanskrtu „shuniya“.

Dalajláma v dokumentu Viliama Poltikoviče „Brána smrti“ řekl, že pokud meditujeme, měli bychom meditovat ve stavu shuniya. Jinak prý nemá meditace smysl. Shuniya znamená v překladu ze sanskrtu „prázdnota“. Je to stav absolutní nehybnosti a klidu.

 Více najdete zde: https://meditace.wordpress.com/joga-a-seminare/


Amazonský prales produkuje tolik metanu jako všechny oceány dohromady  

Amazonskému pralesu se přezdívá zelené plíce planety. Jenže kromě kyslíku produkuje i metan. Jak nyní výzkumníci z Open University zjistili, tak ho do atmosféry vypouští tolik, že by záměna plic za část z opačného konce těla byla realitě blíže.






Dalai Lama navrhuje začlenit starověké indické znalosti jako akademický subjekt do současného systému vzdělávání

Řekl, že vzdělávací systém by se měl také starat jak o fyzický vývoj, tak o "vnitřní" blaho žáků tím, že bude trénovat jejich mysl. Říká také, že starověké praktiky jako "shanta" a "vipassana", které se zabývají myslí a emocemi, by měly být považovány za světské předměty a ne náboženské.






První díl nového seriálu o starověkém egyptě:

PRED FARAÓNMI: Dôkaz vyspelej civilizácie v mysterióznej prehistórii Egypta I.




Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Od čtvrtka bude působit kvadratura Slunce s Uranem. Aspekt v lidech vyvolává umíněnost, sklony k impulsívním a špatným rozhodnutím. Lidé cítí přehnanou touhu po nezávislosti, jsou nervózní a snadněji podléhají stresu. Pozor by si měli dávat kardiaci.
  • Ve čtvrtek začne působit i kvadratura Venuše s Uranem. Aspekt způsobuje prudké změny v citech, potlačování citů a citové napětí. Aspekt přeje povoláním spjatým s módou, filmem, reklamou.
Pro celý rok 2018 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.
Share:

0 komentářů:

Okomentovat