neděle 15. dubna 2018

15. Hadův týden


Vítám vás v novém týdnu. Minulý týden nám zima jaksi sklouzla do léta. To je to příjemnější. Méně příjemné je, že ten lidský svět nám jaksi sklouzl do totální magorie. Jinak totiž už ani nelze současnou světovou situaci charakterizovat. Největší blázinec je situace kolem Sýrie. Za největší kuriozitu považuji fakt, který v médiích v podstatě příliš nezazněl. A to je nezpochybnitelná skutečnost, že útok na nezávislý stát byl uskutečněn pouze a jenom na základě obrazu reality zobrazené a prezentované médii a sociálními sítěmi. To je v dějinách válek dosti značný posun, nemyslíte? Nikdo se nepokouší zjistit co je lež a co je pravda, neb na takové drobnosti už nikoho nezajímají. Podstatný je mediální obraz. Prostě co je v médiích to je pravda. Dozvíme se to v televizním zpravodajství mezi sprchou a večeří. Je to všechno v pořádku, ovce ani nemusí zdvíhat hlavu od pastvy...

,,Musíme spíše zarýt rýčem pátrání hluboko do země, která obklopuje kořeny tohoto problému válek a bouří, útoků a zločinů, než se spokojit s pouhým povrchním názorem. Potom zjistíme, že zlo, které ohrožuje naši existenci, vyrůstá ze dvou kořenů. Nevědomosti egoismu a neovládané emoce. První je zbytečný, druhý nerozumný."
Paul Brunton


Minulý týden jsme s Gábinou zrealizovali ve Svitavách seminář "Tarot a intuice I.".  Akce byla moc pěkná (děkuji všem účastníkům😃) a náměstí ve Svitavách je opravdu krásné...










ČAS NEEXISTUJE. VŠECHNO PROBÍHÁ NAJEDNOU, TVRDÍ RESPEKTOVANÝ FYZIK

Čas – existuje snad záhadnější a podivnější fenomén našeho vesmíru? Přestože se s ním každý z nás setkává každý den a fyzici ho usilovně zkoumají už sto let, vlastně jeho podstatu pořád nechápeme.


Tři nezávislé lety v USA ve stejný den ohlásily kontakt s neidentifikovaným létajícím objektem

V únoru letošního roku se stala nad Novým Mexikem velice zvláštní věc. Piloti tří různých letadel ve stejných časech ohlásili dispečerům kontakt s neidentifikovatelným létajícím předmětem.



Zvláštní oční proteiny umožňují ptákům reálně vidět magnetické pole Země

Není možné s jistotou vědět, jak ptáci vidí magnetické pole, ale vědci přidali pěknou grafiku, která  přibližuje jak by to mohlo vypadat. V podstatě to vypadá jako konkávní křivka světla obklopující magnetický sever, která klesá na východ a západ jako magnetická duha. Při pohledu na jih je to naopak, konvexní křivka se táhne nahoru na východ a na západ. Celkově se zdá být docela snadný způsob navigace.



Astrologické výstrahy pro příští týden

  • Do soboty působí opozice Venuše s Jupiterem. Přináší nepořádek v osobním životě a tendence k zbrklému uzavírání partnerství. 
Pro celý rok 2018 pak platí i následující...
  • Pluto stojí ve znamení Kozoroha. Pluto v tomto znamení je interpretován jako předpoklad hlubokých společenských a politických změn. Doba jakoby spěje ke svému osudu. Naposledy byl Pluto v Kozorohu v letech v letech 1762 až 1777 - to je právě v době přestavby společnosti (doba vlády Marie Terezie,vynález parního stroje, rozpuštění jezuitského řádu, založení Londýnské burzy, vyhlášení nezávislosti USA - například).
    V Kozorohu setrvá Pluto až do roku 2024, je tedy možné, že v průběhu jeho pobytu se projeví celkové zhroucení společenských struktur ať už z důvodů ekonomických, politických, či z důvodů vlivu přírodních sil.

Share:

0 komentářů:

Okomentovat